Autobedrijf Geer Kuilboer

Centraal gelegen in Koedijk zijn wij uw garage voor Alkmaar, Langedijk en omgeving
Wij helpen u (weer) veilig op weg!

APK Keuring

Wat wordt er gekeurd aan mijn auto?
Tijdens de APK komen veiligheids- en milieuaspecten van uw auto aan bod. Hieronder een aantal punten waarop gelet wordt bij de keuring van uw auto:

Verkeersveiligheid: Remmen, Wielophanging, Schokdempers, Banden, Stuurinrichting, Verlichting, Carrosserie
Milieu: Uitlaatgassen, Roetmeting (dieselmotoren), Viergasmeting (benzinemotoren)
Algemeen: Kentekenbewijs deel I, Voertuigidentificatienummer, Gebruikte brandstof

Is een APK verplicht?

Als u een voertuig in uw bezit heeft, is het belangrijk om te weten óf en wanneer deze APK goedgekeurd moet zijn.  Als uw voertuig APK-plichtig is, dan mag u niet rijden zonder geldige APK. Doet u dat wel, dan krijgt u  daarvoor een boete van de RDW of de politie. Als u een ongeluk krijgt met een niet goedgekeurd voertuig, dan keert  uw verzekeringsmaatschappij mogelijk geen geld uit.  Het is dus van groot belang om te weten wanneer uw voertuig APK- gekeurd moet zijn. Weten wanneer uw auto gekeurd moet worden? Lees dan verder op de website van de RDW

Na afloop van de APK keuring krijgt uw voertuig een keuringsrapport. Hierop staat of uw voertuig is goedgekeurd of afgekeurd, inclusief een overzicht van de reparatie- en afkeurpunten.

Voorkom onnodige stress en wees op tijd met het maken van een afspraak.
U kunt uw auto tot twee maanden vóór de eerstvolgende APK-vervaldatum laten keuren. De oude vervaldatum wordt dan, afhankelijk van de geldende keuringsfrequentie, met 1 of 2 jaar verlengd. Laat u uw auto meer dan twee maanden vóór de APK-vervaldatum keuren, dan krijgt uw auto een nieuwe APK-vervaldatum.

Hoe kunt u een afspraak maken voor een APK Keuring?

Eenvoudig! Even bellen met autobedrijf Geer Kuilboer via nummer 072- 561 43 94.

Even niet bereikbaar, of heeft u liever dat wij u bellen? Ook geen probleem, vul onderstaand formulier in en wij zullen u zo snel mogelijk, maar zeker binnen 48 uur terug bellen.